ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ

на

С тази публикация искам да благодаря на всички Вас, моите читатели и почитатели, че вече 10 години се доверявате на моите рецепти и по този начин ме допускате да  присъствам на Вашите семейни трапези.

И понеже сте много, и сте разпръснати по цял свят, единственият начин да Ви се отблагодаря е като Ви предизвикам в кухнята и отлича 10 от най-добре представилите се.

Предизвикателството започва от днес – 1.12.2022 и ще завърши на 01.01.2023 година.

За този един месец ще имате възможност да приготвите няколко традиционни български рецепти, които са описани в Ухае на… и моето семейство не пропуска всяка година.

Рецептите са тематични и за определени празници. Много от Вас ги познават, но някои ще ги приготвят и за първи път в живота си. Точно това е хубавото на предизвикването! Да Ви накарам да промените нещо в празничната трапеза или пък да се опитате да омесите питка за първи път, или пък да направите торта за първи път.

Кой има право да се включи в ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ?

Всички млади, стари, малки, големи, мъже и жени, които ОБИЧАТ ДА ГОТВЯТ за своите любими хора, без значение в коя точка на света се намират през този празничен месец.

Хубаво е, ако не са станали членове на моята кулинарна група във Фейсбук „Обичам да готвя“ да го направят, защото само там могат да качват своите творения и журито да ги оцени.

Предизвикателството НЕ Е за професионални готвачи, блогъри, ютюбъри, кулинарни странички във Фейсбук, ТикТок, кулинарни издатели, както и журито на това предизвикателство.

Няма да е лесно!

Ще трябва всички участници да се съобразят с определени празници и зададените от мен рецепти.

1. Никулден – 6.12

2. Света Ана – 9.12

3. Бъдни вечер 24.12.

4. Коледа 25.12

5. Коледа 26.12

6. НОВА ГОДИНА 31.12

По този начин няма да се налага да отделяте специално средства и продукти за участие в ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ и ще разнообразите традиционното меню. Менюто не е съобразено с постите в момента.

Освен, че трябва да приготвите зададените от мен рецепти, да ги спазите точно, както са в Ухае на…, но и да отделите време да снимате много добре крайния продукт.

Да изберете правилната светлина, да подберете подходящите съдове, покривка, прибори. Но все пак да вложите вашия усет, виждане за естетично и красиво.

Ястието трябва да е добре позиционирано, без да присъствате на снимките Вие или Ваши роднини. Естетически издържани снимки с вложена любов в тях.

Всяка зададена рецепта трябва да има две снимки. Една на крайния продукт и една на част от процеса по време на приготвяне, но предварително указано от мен.

Рецептите трябва да се приготвят точно така, както съм ги описала в Ухае на…и нищо от продуктите да не се замества или пропуска. Това е моето желание. Не се позволява промяна на рецептата по никакъв начин.

Посвещавам това предизвикателство на България и българските традиции. Нека чрез участието си да покажем на нашите деца колко може да е вкусна, здравословна и празнична българската трапеза, без значение в коя точка на земното кълбо сме.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА НИКУЛДЕН – 6.12.2022 година

ПЪЛНЕН ШАРАН С ЛУК И ОРЕХИ

Нужно е да следвате рецептата ЕТО ТУК , да не пропускате нищо от зададените продукти, нито една отстъпките, защото освен снимка на краен продукт, ще е нужно да добавите и снимка на отделянето на люспите. Както знаете първата се запазва 😊.

Имате точно 5 дни до първото си участие!

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА СВЕТА АННА 9.12.2022

МНОГО СПОЛУЧЛИВА ПИТКА

Спрях се на тази рецепта, защото е наистина много лесна и всеки ще се справи, а няма празник без питка на българската трапеза.

Нужно е да следвате рецептата ЕТО ТУК и да направите две снимки. Една на готовата питка и една на начина на подреждане на тестото в тавата. В рецептата са дадени няколко варианта. Вие просто си избирате един. Няма значение кой.

Остават 9 дни до второто участие! Успех на всички престрашили се!

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР – 24.12.2022

ПЪЛНЕНИ СУШЕНИ ЧУШКИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

Нужно е да следвате рецептата ЕТО ТУК, да не пропускате нищо от зададените продукти и да не пропускате нито една от стъпките, защото освен снимка на краен продукт, трябва да направите снимка и на пълнежа.

Остават 24 дни до това предизвикателство.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА КОЛЕДА – 25.12.2022

БАКЛАВА С КЕКСОВО ТЕСТО

Нужно е да следвате рецептата ЕТО ТУК, да не пропускате нищо от зададените продукти и да не пропускате нито една от стъпките, защото освен снимка на краен продукт ще трябва да снимате и как изглежда кексовата смес.

Остават 25 дни до това предизвикателство

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА НОВА ГОДИНА – 31.12.2022

ДОМАШНАТА ТОРТА НА БАБА

Нужно е да следвате рецептата ЕТО ТУК, да не пропускате нищо от зададените продукти и да не пропускате нито една от стъпките, защото освен снимка на торта  ще трябва да снимате и как режете белия блат.

Остават 31 дена до това предизвикателство

Подбрах малко по-лесни рецепти и съобразени с празниците, защото така или иначе се подготвяме за тях.

Но…е важно да предадем на децата си тези традиции в българската кухня. Нека ги научим да уважават храната на дедите ни и те също да я предадат напсвоите деца.

Избрах тук, в блога да опиша подробно всичко за предизвикателството, но снимките ще качвате в моята кулинарна група във Фейсбук ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ под всяко отделно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, което аз ще създам там.

Може да качвате по две снимки от всяко ястие в кулинарната група „Обичам да готвя “ със заглавие ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО.

Тези от Вас, които още не са членове на групата Обичам да готвя – сега е моментът да го направят. Ако пък нямате Фейсбук, можете да изпращате снимките си и да заявите своето участие на @petjaargirov

Журито на ПРИДИЗВИКАТЕЛСТВОТО е в състав:

1. Петя Аргирова от Ухае на…

2. Даяна Даниелова – представител на Tupperware Tupperware за България и Англия

3. Росица Генчева – автор на кулинарни книги

4. Данчо Георгиев – администратор на Обичам да готвя

И сега най-важната част! Какво ще получат спечелилите това предизвикателство.

🏆Първа награда е предоставена от моя издател – Mokum.bg или моята първа кулинарна книга „Ухае на…България“

🏆Втора награда е предоставена от мен и моя блог „Ухае на… – участие в онлайн курс за въртене на кори за баница

Две трети награди осигурени от:

🏆Даяна Даниелова – силиконова шпатула на Tupperware

🏆Росица Генчева – книгата „Кулинарна енциклопедия – 1555 изпитани рецепти“

🏆Четвърта поощрителна награда осигурявам отново аз и Ухае на…. – участие в онлайн тортен курс за напълно начинаещи, курс за амтьори

🎖А 5 участника ще получат грамоти за отлично представяне, според класирането на журито.

На 2 януари 2023 година ще видим чии представяния ще  имат най-много харесвания в групата ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ и нашето уважаемо жури ще излъчи победителите в това ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО.

Пожелавам на всички забавление в кухнята и топли семейни празници.

Аз съм 24 часа на разположение за въпроси.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s