QUARKBÄLLCHEN НЕМСКИ БУХТИ С ИЗВАРА

С доста голямо закъснение Ви запознавам с тези вкусни топки, но когато внуците са на гости почти не ми остава време за работа на компютъра, но пък за сметка на това престоят ми в кухнята е още повече.
Тези изварени бухтички са типични за периода на карнавалите. Много вкусни, с наситен аромат на ванилия и канела и много харесвани от малки и големи! Изварените топчета, присъстват неизменно навсякъде по време на  карнавалните дни в Германия.
Аз съм любител на бухтичките, а точно тези ми станаха фаворити! Заслужава си да опитате!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЕДНА ГОЛЯМА ДОЗА БУХТИЧКИ:
4 яйца
250 гр. захар
1 пак. ванилия
2 с. л. прясно мляко
1 щипка сол
500 гр. извара
1/2 с. л. сода бикарбонат /разтворена в 1 с. л. оцет/  или 1 пак. бакпулвер
500 гр. брашно
мазнина за пържене
захар и 1 ч. л. канела за овалване
  • Първото нещо, което правя е да сложа в подходящ съд голямо количество олио на котлона, но на средна мощност, да загрява до температура, подходяща за изпържването на бухтичките. Времето за загряване на мазнината, отговаря точно на времето за приготвянето на тестото. А пък не препоръчвам да изпържвате бухтичките в мазнина, загрята на максимална мощност на котлона, защото остават сурови в сърцевината си. Използвам малка по размер тенджерка, за да не се налага да употребявам голямо количество олио, а е нужно топките да плуват в мазнината, защото когато мазнината е достатъчно количество, те се обръщат сами.
  • В подходяща купа разбивам яйцата и захарта достатъчно дълго време или докато се получи пухкав крем. Разбиването не бива да е по-малко от 5 минути. Добавям ванилията и разбиването е само няколко секунди.
  • Добавям прясното мляко и изварата и разбивам още една минута или докато се получи гладък крем.
  • Към необходимото количество брашно добавям солта и бакпулвера. Ако използвате сода бикарбонат, разтваряте я в оцета и я добавяте към яйчения крем.
  • Добавям брашното, но малко по малко и с непрекъснато разбиване с миксера, но на минимална степен на мощност. Разбиването е само докато се поеме цялото количество брашно.
  • Тестото, което се получава е много по-гъсто от това за кекс, или когато загребете от него със супена лъжица и го изсипете обратно в купата, тестото не се точи, а пада на топка. Това е правилната гъстота.
  • Когато тестото е готово, мазнината е с подходяща температура за фритиране.
  • С помощта на две чаени лъжички пускам малко количество тесто в мазнината или загребвам с едната лъжичка, а с другата избутвам тестото. Тестото пада на топка в горещата мазнина.
  • По време на фритирането се получават топки с неправилна форма и дори с малки издатъци. Не се старайте да са с правилна форма. Както казва моята колежка, от която научих рецептата, тези израстъци са и най-вкусното нещо от изварените топки.
  • Бухтичките се обръщат сами или, ако са много на брой в мазнината, помагам с вилица при обръщането им.
  • Готовите бухтички изваждам с решетъчна лъжица от горещата мазнина и овалвам в канелената захар.
  • Подреждам бухтичките в купа, покрита с домакинска хартия, която отнема от тях излишната мазнина от фритирането.
Сервирам бухтите и горещи, и изстинали. И при двата варианта са изключително вкусни!
Охладените бухтички са подходящи както за закуска, така и за следобедното кафе.
Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук – Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Вашият коментар

Create a website or blog at WordPress.com