"Ухае на… България"

 

Здравейте, приятели и мои верни почитатели!
 
Ето, че след почти 9 години готвене, снимане и писане в интернет пространството, моята първа издадена книга е на лице. Благодарение на моята дъщеря и сътрудник на моя кулинарен блог Росица Аргирова-Бурла, тази моя дългогодишна мечта е вече реалност.
 
За много от вас ще е може би странно да разберат, че книгата „Ухае на…България“ се издава първо в Европа, Америка и Австралия. Има си причина. И тя е, че и аз, и Роси живеем извън Родината. Това наложи и да потърсим иновативни начини за реализиране на този проект.
 
Разбира се, в момента работим върху възможността „Ухае на…България“ де се издаде и в България, и да се разпространява там за всички обичащи да готвят в Родината.
 
 
Книгата „Ухае на… България“ вече може да бъде купена онлайн по целия свят! Книгата е базирана на големите български класики, които обичате от блога https://www.uhaena.com/ . Както винаги, те са изпитани безброй пъти от мен, а инструкциите са кратки и ясни. Ако ви омръзна да гледате онлайн любимите си рецепти, ето ги най-сетне и на хартия!
 
С тази книга сте в добри ръце, ако:
* за първи път се опитвате да направите пържени филийки, пиле с ориз или пък телешко варено;
* досега кексът или крем карамелът ви все не са съвсем както трябва;
* искате да добавите още нещо към репертоара си, като шпиковано печено месо или салата от спаначени коренчета;
* искате да подкрепите блога Ухае на;
* просто искате любимите си рецепти на хартия!
 
Дали ще изберете тънка или дебела корица, книгата е с размер на нормална книга и затова се събира лесно във всеки куфар или пътна чанта. Със своите 224 цветни страници, снимки и история към всяка рецепта, тя е не само помощник в кухнята, а и приятно четиво извън нея!
С тази книга мислим и за природата: използваме print on demand услуга, което означава, че всяко копие от книгата се печата специално за човека, който я е поръчал, и така спасяваме доста дървета! Освен това печатниците са три (в САЩ, Нидерландия и Австралия) и се надяваме, че когато книгата е направена в най-близката до купувача печатница, тя ще пътува по-малко и така намаляваме и въглеродния ѝ отпечатък!
Тази възможност за print on demand печат в чужбина е само началото! Знаем, че в България има много обичащи да готвят и че условията за поръчка в момента далеч не са идеални, особено за българския пазар. Затова работим по въпроса за печат в България и се надяваме скоро книгата да стане много по-достъпна за всички!
 
Ето тук е и линкът за поръчка в чужбина:
 
 
 
Моята цел винаги е била да създам един сувенир за всички, които живеят извън Родината. Да създам един другар на всички емигранти, всички българи родени извън България, всички тези, които искат рано или късно да вкусят храната на предците си.
 
„Ухае на…България“ е предназначена и за всичики онези мои почитатели, които са в Родината, които обожават да съхраняват позабравените българси рецепти. Книгата е за всички онези, които искат да запечатат в сърцата си онази българска кухня, която са приготвяли нашите майки и баби!

 

Рецептите в тази книга вероятно са част от историята на всяко българско семейство в България и по света. Целта е да опознаем, съхраним и предадем на поколенията здравословната българска кухня такава, каквато я приготвяха нашите предци.
 
Тази книга е сувенир от България за младото българско семейство, за тръгващия на път млад човек, за всеки напуснал по една или друга причина нашата Родина, та дори и за всички тези от нас, които умеят да готвят, но по един или друг начин са променили основните и стари български рецепти. Тя е връщане към корените ни, без претенциозност, с много любов. Тя ще ни даде възможност да не късаме връзката с род и Родина.
 
Навсякъде по света може да ухае на България!
 
Благодаря на всички мои верни почитатели, които останаха с мен вече повече от 9 години и всички, които готвят с мен и в момента! Бъдете здрави!
 

Ако живеете в Германия и искате да имате моята първа кулинарна книга „Ухае на…България“, свържете се с мен на и-мейл petjaargirov@web.de.

 
Линкове за поръчка в различните държави

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: