ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

С тази публикация искам първо да благодаря на всички Вас, моите читатели и почитатели! 

Искам да благодаря, че сте с мен от самото начало на Ухае на…и вече 8 години ми се доверяввате при избор на рецепта.

Днес излезнаха резултатите от моето участие в предизвикателството на BOSCH България и аз съм победител с най-много гласовве. И четирите рецепти, които представих са водещи, но рецептата за НЕМСКА ПАСТА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА получи 2573 гласа. БЛАГОДАРЯ.

Благодаря и на BOSCH Бългрия за това, че ми дадоха възможност да участвам в предизвикателството и използвам техния пасатор с вакуум система. Повече подробности за уреда можете да прочетете ето тук.

Какво ми донесе участието в това предизвикателство е нещото, което вълнува повечето от Вас!

За мен е удовлетворението от добре свършена работа!

Материалната награда е пасатор на фирма BOSCH с новото приложение към него – система за вакуумиране. За нея Ви разказах досто подробно в рецептите, с които участвах.

Сега обаче е ред на Вас да се включите, за да може някой от Вас да получи тази материална награда.

Право на участие в предизвикателството, организирано от мен за този пасатор имат всички онези от Вас, които са гласували за мен и живеят на територията на България. Нямат право да участват колеги блогъри и тези, които имат странички във Фейсбук, канали в Yottbe или собствения си профил. Само и единствено кулинари – мъже, жени, младежи, които приготвявт храна само и единствено за своите близки и до сега не са участвали в кулинарни надпревари, не са давали интервюта за вестници, списания, телевизии и т. н. 

За съжаление всички мои почитатели в чужбина, а те не са малко ще могат да се състезават само за морална награда!

Ще се запитате защо избирам наградата да остане в България? Ами защото самото предизикателство ще е на тема БЪЛГАРСКА КУХНЯ, на мен ми липсва България, защото близките ми са в България.

Няма да е лесно! Ще трябва за период от 2 седмици да се приготвят 5 рецепти от Ухае на…, от които 4 ще бъдат зададени от мен, а петата ще е по избор.

Освен, че трябва да се приготвят, ще трябва да се снима много добре краен продукт, да се позиционира добре, без да има снимки на самия участник или негови роднини, а само продукта. Снимките трябва да са естетически издържани и да е вложена цялата Ви любов в тях. 

 Всяка рецепта ще се съпровожда от две снимки. Една на крайния продукт и една на част от процеса по време на приготвяне, но предварително и точно зададена от мен. 

Рецептите трябва да се приготвят точно така, както съм ги описала и нищо от продуктите да не се замества или пропуска. Това е моето желание. Не се позволява промяна на рецептата по никакъв начин.

Ще кажете АМА МНОГО СЛОЖНО ЗА ЕДИН ПАСАТОР!

Да така е! Но, ако за Вас е много сложно за един пасатор, за някои други това ще е наистина предизвикателство, в което ще покажат воля, любов, желание и…имат нужда от пасатор с вакуумираща система – новост в тази област.

Всичко е въпрос на виждане и усещане.

И последни думи преди да обявя четирите задължителни рецепти!

Посвещавам това предизвикателство на моята МАЙКА! Тя вече не е сред нас, но тя е човекът научил ме да ОБИЧАМ толкова много ДА ГОТВЯ! Човекът, научил ме на всичко в кулинарията, което споделям вече 8 години с Вас ден и нощ! Моята МАЙКА с име ВИОЛЕТКА заслужава моята   почит и уважение! 

Поради тази причина и петте рецепти ще са нейни, но присъстващи още от основаването на блога и оставащи вечна българска класика. Четири от тях ще са зададени от мен като задача, а петата ще се наложи Вие сами да откриете. Да откриете коя рецепта съм научила от мамаи съм я споделила с Вас. А те са много! Имате голям избор и достатъчно време да я приготвите. Ако наистина следите моята работа ще знаете, че всяка рецепта си има историйка и там пише много за мама. Просто ще трябва да отделите малко време и да четете!

И така! Да започваме. Аз давам рецепти, а началото на броенето на 2 седмици е 14 октомври – ПЕТКОВДЕН. Денят на моето име и на единствената българска светица – света Петка!

Вече и имената на журито са ясни, но ще ги споделя с Вас след известно време!

Сега се подготвяйте с продукти, време и огромно желание! Нали обичаме всички да готвим!

Четири степенното меню ще включва:

СУПА ТОПЧЕТА

Нужно е да следвате рецептата ето тук, да не пропускате нищо от зададените продукти и да не пропускате нито една от стъпките, защото освен снимка на краен продукти ще трябва да направите снимка и на добавянето на топчетата към супата.

За предястие съм Ви приготвила КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА

Нужно е да следвате рецептата ето тук, да не пропускате нищо от зададените продукти и да не пропускате нито една от стъпките, защото освен снимка на краен продукти ще трябва да направите снимка и на обръщането на кюфтета по време на пържене.

За основно ястие избрах една клалсика в българската кухня РУЛО СТЕФАНИ

Нужно е да следвате рецептата ето тук, да не пропускате нищо от зададените продукти и да не пропускате нито една от стъпките, защото освен снимка на краен продукти ще трябва да направите снимка и на подреждането на пълнежа в рулото. Тук е важно и гарнитурата да е приготвена по същия начин.

За десерт не избрах крем, торта или сладолед. Предстоят ни много зимни празници и се спрях на едни много български сладки, които моята майка правеше винаги с удоволствие и аз, моите братя, децата ни ги свързваме само и единствено с МАМА ВИОЛЕТКА.

СЛАДКИТЕ НА МАМА

Нужно е да следвате рецептата ето тук, да не пропускате нищо от зададените продукти и да не пропускате нито една от стъпките, защото освен снимка на краен продукти ще трябва да направите снимка и на момента на изрязване на сладките.

Сигурно много от Вас се отказаха от участие. Струва им се сложно.

Но…имате две седмици, в които ще зарадвате с вкусна българска храна своето семейство. За тези две седмици ще имате и две съботи, и две недели. 

Важно е да предадем на децата си рецептите за вкусната българска храна. Нека ги научим да уважават националната ни кухня и те също да я предадат на децата си.

Избрах в блога да опиша всичко за предизвикателството, защото е дълго и сложно.

Но можете да качвате по две снимки от всяко ястие в моята кулинарна група ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ, където има създаден етикет ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО и така ще се отделят публикаците за него от общия поток. Тези от Вас, коит все още не членуват в групата – сега е моментът. Ако пък нямате и Фейсбук ще е нужно да ми ги изпращате на лични съобщения и да чакате резултати тук в Ухае на…

На 28 октомври ще обявим видим кои 10 участника имат най-много харесвания в групата ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ и специално жури от администратори на групата, читатели на Ухае на…, колеги блогъри ще определят ПОБЕДИТЕЛ, който ще получи пасатор на Бош с вакуум система.

Пожелавам Ви забавление в кухнята.

Знаете, че съм 24 часа на разположение за въпроси!

0 Отговори на “ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО”

 1. Здравей, Елена! Благодаря за пожеланията! Не става въпрос за реклама. Реклама може да е, ако ми е платено за всичко. Не само, че не съм получила цент, ами съм отделила доста от свободното си време и с огромно удоволствие съм изпробвала този нов уред! Мога да продължа да препоръчвам тази марка, както съм го правила и преди аз да бъда поканена от същата тази фирма да готвя с техен уред! Става въпрос за това да зарадвам млада домакиня, обичаща да готви. А защо не и мъж, обичащ да готви за любимата си!А колкото до качество? Ще кажа само, че живея в държавата на BOSCH и качеството е немско и на световно ниво! Поздрави

  Харесвам

 2. Петя,Честит имен ден ! Да ти е живо и здраво името и всичко най – добро.Продължавай да ни радваш с вкусни и интересни рецепти.Що се отнася до рекламата на някои уреди и стоки моят коментар ще бъде малко негативен.По простата причина,че днес пазарът е залят от стоки с по – ниско качество от преди години.Преди години един уред се ползваше цял живот и дори от няколко поколения.Сега – каквато и да е марката – няма значение.Всичко се произвежда в Китай.Китай произвежда за цял свят.Бош и Тефал са хубави марки, но днес вече всичко е изопачено, не е същото качество !

  Харесвам

 3. Здравей, Елена! Благодаря за пожеланията! Не става въпрос за реклама. Реклама може да е, ако ми е платено за всичко. Не само, че не съм получила цент, ами съм отделила доста от свободното си време и с огромно удоволствие съм изпробвала този нов уред! Мога да продължа да препоръчвам тази марка, както съм го правила и преди аз да бъда поканена от същата тази фирма да готвя с техен уред! Става въпрос за това да зарадвам млада домакиня, обичаща да готви. А защо не и мъж, обичащ да готви за любимата си!А колкото до качество? Ще кажа само, че живея в държавата на BOSCH и качеството е немско и на световно ниво! Поздрави

  Харесвам

 4. Петя,Честит имен ден ! Да ти е живо и здраво името и всичко най – добро.Продължавай да ни радваш с вкусни и интересни рецепти.Що се отнася до рекламата на някои уреди и стоки моят коментар ще бъде малко негативен.По простата причина,че днес пазарът е залят от стоки с по – ниско качество от преди години.Преди години един уред се ползваше цял живот и дори от няколко поколения.Сега – каквато и да е марката – няма значение.Всичко се произвежда в Китай.Китай произвежда за цял свят.Бош и Тефал са хубави марки, но днес вече всичко е изопачено, не е същото качество !

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: