ЧЕРНО МОРЕ! РАПАНИ! СЕМЕЙНИ РЕЦЕПТИ!

на
Аз съм от тези Българи, които не са виждали Черно море от пет години! Много се вълнувах! За кратките 5 дни, които бях в Приморско, исках да опитам всички Черноморски вкуснотии и да ги споделя с Вас! За съжаление, никой не се отзова на молбата ми, да публикувам и рецепти. Хората си пазят хляба. Но пък, когато не споделяме има опасност да забравим и малкото останало от българската кухня, а още повече от Черноморската.
А Черноморската кухня е незаменима. Прясна цаца – само по Черноморието, Черноморски миди – пак само там и още много – сафрид, попче, барбун, зарган! Ох, нямам думи!
Днес ще видите само тези снимки, които успях тайно да направя – рапани по стара семейна рецепта! Много вкусни! Опитах ги в хотел „Синя лагуна“ в Приморско – едно от малкото кътчета, запазили старите български традиции.

Шоколадово таралежче – нещо като нашата си Скаличка, но много ефектно направено и децата не го подминават!

И още нещо като Скаличка, но със захарен фондан и под формата на пиленце – изкушение за малки и големи деца!
Надявам се искренно да имам по-чести срещи с невероятното и красиво Черно море! Срещи с гостоприемното население не само на Приморско, а на всички черноморски селища, успели да съхранят българските традиции, българската кухня и останали извън масовата истерия да застрояват с огромни ол-инклузив  пет – звездни хотели!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s