РАЗОЧАРОВАНИЕ

Здравейте, приятели!
Много съм обидена и разочарована! Обидно ми е, че повече от 6 години отделям всеки божи ден от свободното си време и пиша. Пиша всяка нощ. Правя го с голяма любов и безвъзмездно. Просто това е нещото, което аз мога да дам от себе си!
Лошото е, че все се намира някой и то почти винаги на Големи празници, да се прави на нравоучител и праведен.
Днес получих поредния коментар, който всеки може да прочете под една от моите публикации. Коментарът е от Анонимен „обожател“. Коментар пълен със злоба и грозно отношение към мен. Няма начин да си замълча, защото така съм устроена. Устата ми е голяма, както и моята душа. И точно, защото без да съм подправена, без да съм измислена, аз съм истинска и във всяка една моя публикация оставям частица от себе си. Никога не съм скрила нищо от Вас, моите читатели. Никога не съм измислила нещо в моите публикации. Всичко е винаги истинско, снимките не са правени с професионални фотоапарати, не използвам фотошоп, не ходя на курсове за блогъри, не посещавам курсове за готвачи, нямам кулинарно образование, нямам сладкарско образование. Имам огромно желание да готвя и пиша, и всичко да предам на тези от Вас, които се интересуват и ценят труда ми. Но нямам сили да се боря със злобата. Тя е далеч от мен и моята душа не я приема.
Станах блогър без да знам, без да съм си го поставяла за цел. Хората, които ме четат са хиляди българи разпръснати по целия свят. Хората, които са доволни са хиляди. Но винаги ще се намери някой, който ще се изкаже негативно и ще ме накара да се замисля, защо го правя?!
Поради тази причина не споделих официално големия си успех на немска земя. От 84 милионна Германия точно аз бях избрана да участвам в кастинг с хиляди млади немци за участие в шоу за хоби сладкари. И не само, че бях избрана да участвам в кастинг, ами моята двуетажна торта беше сред 15-те най-добре оценени, бях допусната до още два изпита с още 15 немци и малко не ми достигна да съм на финал с 10 – те най-добри в Германия.
Но не споделих този мой ГОЛЯМ УСПЕХ през февруари, точно заради тази злоба българска, която ме преследва непрестанно!
Днес правя официално обръщение към всички мои читатели! 
Официално обръщение към организаторите и на Блоговодител! 
Официално обръщение към всички блогъри, на които според моят Анонимен обожател съм се подмазвала.
Любими мои читатели, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕН В НАГРАДИТЕ НА БЛОГОВОДИТЕЛ! Благодаря на тези, които вече са го направили! Дали сте своя глас напразно!
Илиян и Иво, ще Ви помоля да оттеглите моите номинации! Поради тази причина до сега и интервю не съм Ви изпратила. А толкова много исках виртуално да Ви поканя у дома на гости, защото моят дом е отворен за всички, моята кухня не е натруфена, но Ухае невероятно и е много вкусно. Имам какво да Ви почерпя!
Уважаеми блогъри, съжалявам много, че не пиша под Вашите публикации. Намирам го за много превзето, да се подмазвам в коментари и да пиша колко много харесвам това, което правите. Няма как да го напиша! Та аз не Ви чета! Време затова не остава! Освен, че ходя на работа, готвя, пиша. Вие си знаете колко свободно време е нужно.
Съжалявам, че трябва да намесвам моите читатели  в тези типични за България отношения! Злобата е навсякъде, а аз просто не знам с какво Ви преча. Делят ни 2000 км. Нито ще Ви отнема спонсорите, нито ще Ви отнема блоговото пространство. Моите читатели са съвсем други. Не се боря за някакъв поток, заради реклами. Не се издържам от Ухае на…
Жалко за всичко! 
Това ме кара да се замисля „Аз в правилна посока ли съм поела?“
Лишавам семейството си от моето присъствие, за да пиша рецепти. 
Има ли смисъл?

0 Отговори на “РАЗОЧАРОВАНИЕ”

 1. Благодаря много за подкрепата и разбирането! Да! Злобата няма почивен ден и това мен много ме разстройва, но ще продължа да пиша. Ще пиша, защото това ме прави щастлива. Обожавам да споделям подробно храната, която приготвям. Жалко, че в България хората са толкова озлобени! Много жалко! Останете и Вие със здраве!

  Харесвам

 2. Здравейте, Петя! Съжалявам, че са Ви засегнали по такъв начин. Не зная за какво става въпрос, но каквото и да е то, явно Ви е обидило много. Не се засягайте! Та нали трябва да има и такива хора, че да изпъкваме ние всички, които много ви харесваме – от онова, което сте, до онова, което сътворявате – всъщност то е едно и също. Не унивайте така, не Ви прилича! Вие, дето толкова много милеете за българското и искате да го запазите и предадете, да се предадете на някаква си злоба…Злобата няма почивен ден, а в България явно няма и „празничен“. Нека си злобеят, а Вие си пишете в блога. То си има кой да Ви оцени! Стегни се, момиче, нека са живи и здрави злобарите, тях има кой да ги съди! Здраве Ви желая и тези злобни писаници нека Ви правят само по-устойчива!

  Харесвам

 3. Благодаря на всички Вас, които отделихте време, за да ме окуражите! Знам, че не трябва да се впечатлявам от отрицателни и недобронамерени коментари, но много ме нараняват и ме изкарват от релси. Скоро ще съм отново сред феновете на Ухае на…Радвам се, че Ви има! Вие ме държите будна! Прегръдки

  Харесвам

 4. Петя, продължавайте все така да ни помагате и радвате с прекрасните си рецепти!!! Хора като Вас заслужават да поучават само благодарности и поздравления, а лошотията я оставете да си се връща към този който я е изпратил!!! Дай Боже повече позитивни и слънчеви хора като Вас!!! Поздрави от Оберхаузен, Германия.

  Харесвам

 5. Петя,аз направих най-хубавия си козунак по твоята рецепта и всяка година го правя по вего.Днес я потърсих пак,защото тази година смених рецептата и ми липсва твоя вкус.Попаднах на тази свинщина,балканска.Не бива,момиче!Не им слизай на нивото!Дерзай!

  Харесвам

 6. Здравейте Петя,Искам само да Ви напиша колко ни харесва вашия блог. Ние вкъщи често се възползваме от различни Ваши рецепти. Надяваме се скоро да си починете и продължите с интересните ястия.

  Харесвам

 7. Петя,не се натъжавай, а продължавай напред.Винаги ще има хора, които няма да харесват това, което правиш.Не изтривай коментарите, които не харесваш.Така според мен ще покажеш,че си достоен човек и въпреки злобата умееш да победиш.Злото се побеждава с добро, а не с изтриване на коментари.Покажи истинска добронамереност към този, който е злобен за да се замисли този човек, да се промени.Така в един момент ще разбереш,че на никого не можеш да угодиш, но въпреки това не таиш лоши чувства дори и към тези, които са злонамерени.Поздрави и Весели великденски празници !

  Харесвам

 8. Много мили думи, Полина! Благодаря за твоята подкрепа! Аз преосмислих много всичко. Както съм писала това е временно. Имам нужда от глътка чист планински въздух. Ще се заредя с положителна енергия и ще започна отново да пиша. Но…досега си мислех, че трябва да дам възможност в коментари и на отрицателните такива. Човек се учи от критиката също, но не и от злобата. Вече няма да допускам отрицателни коментари в моя блог. Ще ги изтривам, за да не се разстройвам и да не позволявам както казвате „да нахълтва злото с кални обувки“ в моето местенце. Прегръдки и светли празници

  Харесвам

 9. Мила Петя, така се натъжих, когато днес попаднах на това, което си написала… а отворих блога ти, за да опитам да направя козунак. Не знам какво е станало и кое е дало повод на огорчението ти, но това, което искам да ти споделя е, че няма никаква причина да се отказваш от каквото и да било, за да оставиш удовлетворен някого, щом си убедена, вярваш и обичаш това, което правиш! Защо трябва да се концентрираш върху нещо негативно, щом присъстваш в къщите и сърцата на толкова много хора и при това си поканена от тях, а не като този, който те е наранил и нахълтал у вас с кални обувки. Ето например ти си била у дома на едни от най-щастливите ни семейни поводи – кръщенето на най-малкия член на фамилията, и аз бях толкова горда 🙂 и благодарна. Никога няма да се пребориш с лошотията, ако ѝ отстъпваш. Просто не сме свикнали да споделяме доброто, за което прости, ако това е причина за отчаяние, виж какъв символизъм има точно днес. Това са изпитания, а ти даряваш любов, това е благословия! Не се давай и давай🍀 Прегръщам те!

  Харесвам

 10. Благодаря много за подкрепата и разбирането! Да! Злобата няма почивен ден и това мен много ме разстройва, но ще продължа да пиша. Ще пиша, защото това ме прави щастлива. Обожавам да споделям подробно храната, която приготвям. Жалко, че в България хората са толкова озлобени! Много жалко! Останете и Вие със здраве!

  Харесвам

 11. Здравейте, Петя! Съжалявам, че са Ви засегнали по такъв начин. Не зная за какво става въпрос, но каквото и да е то, явно Ви е обидило много. Не се засягайте! Та нали трябва да има и такива хора, че да изпъкваме ние всички, които много ви харесваме – от онова, което сте, до онова, което сътворявате – всъщност то е едно и също. Не унивайте така, не Ви прилича! Вие, дето толкова много милеете за българското и искате да го запазите и предадете, да се предадете на някаква си злоба…Злобата няма почивен ден, а в България явно няма и „празничен“. Нека си злобеят, а Вие си пишете в блога. То си има кой да Ви оцени! Стегни се, момиче, нека са живи и здрави злобарите, тях има кой да ги съди! Здраве Ви желая и тези злобни писаници нека Ви правят само по-устойчива!

  Харесвам

 12. Благодаря на всички Вас, които отделихте време, за да ме окуражите! Знам, че не трябва да се впечатлявам от отрицателни и недобронамерени коментари, но много ме нараняват и ме изкарват от релси. Скоро ще съм отново сред феновете на Ухае на…Радвам се, че Ви има! Вие ме държите будна! Прегръдки

  Харесвам

 13. Петя, продължавайте все така да ни помагате и радвате с прекрасните си рецепти!!! Хора като Вас заслужават да поучават само благодарности и поздравления, а лошотията я оставете да си се връща към този който я е изпратил!!! Дай Боже повече позитивни и слънчеви хора като Вас!!! Поздрави от Оберхаузен, Германия.

  Харесвам

 14. Петя,аз направих най-хубавия си козунак по твоята рецепта и всяка година го правя по вего.Днес я потърсих пак,защото тази година смених рецептата и ми липсва твоя вкус.Попаднах на тази свинщина,балканска.Не бива,момиче!Не им слизай на нивото!Дерзай!

  Харесвам

 15. Здравейте Петя,Искам само да Ви напиша колко ни харесва вашия блог. Ние вкъщи често се възползваме от различни Ваши рецепти. Надяваме се скоро да си починете и продължите с интересните ястия.

  Харесвам

 16. Петя,не се натъжавай, а продължавай напред.Винаги ще има хора, които няма да харесват това, което правиш.Не изтривай коментарите, които не харесваш.Така според мен ще покажеш,че си достоен човек и въпреки злобата умееш да победиш.Злото се побеждава с добро, а не с изтриване на коментари.Покажи истинска добронамереност към този, който е злобен за да се замисли този човек, да се промени.Така в един момент ще разбереш,че на никого не можеш да угодиш, но въпреки това не таиш лоши чувства дори и към тези, които са злонамерени.Поздрави и Весели великденски празници !

  Харесвам

 17. Много мили думи, Полина! Благодаря за твоята подкрепа! Аз преосмислих много всичко. Както съм писала това е временно. Имам нужда от глътка чист планински въздух. Ще се заредя с положителна енергия и ще започна отново да пиша. Но…досега си мислех, че трябва да дам възможност в коментари и на отрицателните такива. Човек се учи от критиката също, но не и от злобата. Вече няма да допускам отрицателни коментари в моя блог. Ще ги изтривам, за да не се разстройвам и да не позволявам както казвате „да нахълтва злото с кални обувки“ в моето местенце. Прегръдки и светли празници

  Харесвам

 18. Мила Петя, така се натъжих, когато днес попаднах на това, което си написала… а отворих блога ти, за да опитам да направя козунак. Не знам какво е станало и кое е дало повод на огорчението ти, но това, което искам да ти споделя е, че няма никаква причина да се отказваш от каквото и да било, за да оставиш удовлетворен някого, щом си убедена, вярваш и обичаш това, което правиш! Защо трябва да се концентрираш върху нещо негативно, щом присъстваш в къщите и сърцата на толкова много хора и при това си поканена от тях, а не като този, който те е наранил и нахълтал у вас с кални обувки. Ето например ти си била у дома на едни от най-щастливите ни семейни поводи – кръщенето на най-малкия член на фамилията, и аз бях толкова горда 🙂 и благодарна. Никога няма да се пребориш с лошотията, ако ѝ отстъпваш. Просто не сме свикнали да споделяме доброто, за което прости, ако това е причина за отчаяние, виж какъв символизъм има точно днес. Това са изпитания, а ти даряваш любов, това е благословия! Не се давай и давай🍀 Прегръщам те!

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: